Over mij

Hoi! Ik ben Janneke, 42 jaar. Trotse moeder van drie hele leuke meiden in de puberleeftijd.

Jarenlang heb ik gewerkt bij de overheid als directiesecretaresse, afdelings- en projectsecretaris. Een van de laatste projecten waar ik aan meewerkte ging over verzuim & vitaliteit. Voor mijzelf een boeiend thema nadat ik in 2010 een burn-out heb gehad en in de jaren daarna regelmatig last had van stressklachten.

Begin 2018 nam ik de beslissing om een sabbatical te nemen om te onderzoeken welke kant ik op wilde in mijn (werkzame) leven. Ik was wel goed in mijn werk, maar vond ik het nog leuk?

Voordat de sabbatical zou ingaan, raakte ik alsnog overspannen. Een combinatie van hoge werkdruk, mijn persoonlijkheid, een verhuizing… Gelukkig was ik er deze keer op tijd bij en kon ik met de nodige hulp snel weer opkrabbelen.

Mijn sabbatical kon beginnen. Een van mijn doelen was om meer uit mijn hoofd te gaan en meer te gaan voelen in mijn lijf. Massage leek mij een geschikt middel hiervoor. Dat wilde ik ook graag zelf leren. Al snel was een massage kennismakingsweekend en een opleiding geboekt. En wat ik hoopte bleek zo te zijn: door zowel het geven als het ontvangen van massage kon ik uit mijn hoofd komen en echt gaan voelen. Er kwam weer ruimte voor ontspanning en balans.

Holistische visie
In mijn massages is er niet alleen aandacht voor jouw fysieke lichaam, maar voor jou als mens als geheel. Massage kan een diepgaande uitwerking hebben, zowel fysiek als emotioneel, mentaal en spiritueel. Aanraking nodigt uit om contact te maken met je lichaam en daarmee ook met jezelf. Je kunt hierdoor inzicht krijgen in de signalen die jouw lichaam geeft. Spanningen van fysieke, mentale of emotionele aard kunnen worden losgelaten door aanraking. Spiritueel gezien kan het een gevoel van eenheid, innerlijke rust en verbinding geven.

Wat heb jij nodig om je te kunnen ontspannen, om weer balans te ervaren?

Je bent welkom in mijn praktijk VENster!

Foto met meiden